Wij krijgen deze vraag heel vaak en het korte antwoord hierop is ja, het kan lonen eens per jaar de zonnepanelen schoon te maken.

Als zonnepanelen vuil worden dan brengen ze minder op, we hebben het geluk dat het veel in Nederland regent en zo spoelt het meeste vuil er vanzelf af. Regelmatig “regent” het in Nederland woestijnzand dat is overgevlogen van Afrika. Dit zand is zeer hardnekkig en creeërd een soort van laag over de panelen heen wat er niet af regent.

Ook langs een drukke weg of industie en houtkachels in de buurt kan voor nogal wat roet op de panelen zorgen wat ook weer een laag creeërt. Het roet of zand hoopt zich met name op onderaan de panelen waar een klein randje zit. Dit blokkeerd dan een deel van het paneel, zodoende zal dit deel minder goed functioneren (micro-omvormers kunnen dit aardig compenseren).

Nou vraagt u zich vast af, wat is de beste manier om ze schoon te maken? Gebruik in iedergeval géén schoonmaakmiddelen of een schurende borstel! Dit kan de vuilafstotende coating van de zonnepanelen beschadigen.

Wij adviseren om gewoon met een spons of zachte borstel en wat lauwwarm water de panelen af te nemen. Ook raden wij aan kalkvrij water te gebruiken, als u een waterontharder heeft is het helemaal voormekaar. Kalk kan namelijk vlekken achter laten, professionele schoonmaak bedrijven gebruiken daarom ook osmose water. Voorkom micro-cracks in de panelen door hier niet op te leunen!

Houd het rendement van de panelen in de gaten en wij wensen u veel schoonmaakplezier!

Laatste berichten

Wij krijgen deze vraag heel vaak en het korte antwoord hierop is ja, het kan lonen eens per jaar de zonnepanelen schoon te maken.
Iedereen kent het wel, de grote brommende omvormer ergens bij iemand in huis die zonnepanelen heeft. Met micro-omvormers is dit verleden tijd.
Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord, als je zonnepanelen hebt kun je salderen. Wat betekend dat nou precies en wat heb je er aan?

Velkers Solar

Adres:
De Greiden 9
9003MJ Warten

Contact:
info@velkerssolar.nl
06-27653695

KVK:76178889


Copyright 2021 © Velkers Solar - Alle rechten voorbehouden.